13 oktober 2007

Het is zaterdag. Tram 17, die elke dag om de tien minuten gaat, vertrekt in het weekend om de twintig minuten ongeveer. Stom: niet aan gedacht, en stom: tijdens een beurs moeten de mensen toch ook heen en weer? Maar het Rechtencentrum is vrijwel stil als ik na het doorsturen van mijn blog in het perscentrum binnenkom. Collegaconcurrenten maken wat praatjes met elkaar. Er worden lekkere koffies gedronken en de lockertjes worden uitgepakt. De agente met de volste agenda, Linda Shaughnessy van A.P. Watt, die haar afspraak met mij moest afzeggen voor de komst van en een auteur, zit fris maar vermoeid op haar eerste afspraak te wachten. Ik grijp mijn kans en in een paar minuten hebben we zaken gedaan. Haar eerste afspraak is inmiddels komen opdagen en ook mijn Italiaanse agent Marco zie ik zijn kastje leegmaken. Hij was ook een van de fellows in Jerusalem in 1999. Het is mooi te zien dat het we allemaal contact met elkaar houden, behalve die paar die verdwenen zijn: de...