Downloaden

Eén aspect van mp3’s mis ik toch in het verhaal ‘Dagboek van een downloader’ van David Kleijwegt (VN, 11-08-07): de geluidskwaliteit. Een cd of lp klinkt toch echt vele malen beter/prettiger dan een mp3-bestand, hoe je dat ook afspeelt. Van het luisteren naar mp3-muziek, vooral via een installatie weergegeven, word ik al snel doodmoe. Het daarna beluisteren van een cd/lp komt dan op mij over als een verademing. Het downloaden van muziek is wel een mooie manier om allerlei soorten muziek te leren kennen. Maar als ik iets echt goed vind, koop ik nog steeds de cd. Vanwege de betere geluidskwaliteit hoop ik dat er altijd cd’s zullen blijven bestaan. Maar de meeste mensen kan dit niets schelen of ze horen het verschil niet.

Ronald de Hoogh, Amsterdam

Aandelen en siliconenborsten

Het artikel over Schiermonnikoog (VN, 4 augustus) is mij uit het hart gegrepen; ik kom er al 38 jaar en ik heb het publiek zien veranderen. Er werden vroeger jonge gezinnen verwelkomd en...