Artistiek leider De Parade

Ik heb me er een beetje op verkeken: ik ben dan wel artistiek leider, maar in wezen doe ik alles. We vinden de Parade een artistiek festival, en dus valt eigenlijk alles onder mij. Niet alleen de voorstellingen, maar ook de horeca, de tenten, de sponsoring.

Zeven jaar lang heb ik samen met Terts Brinkhoff de programmering van de Parade gedaan. Dit is het eerste jaar dat hij afstand neemt. Hij vond dat hij het stokje door moest geven, hij wilde andere dingen doen. Hij heeft eerst de Boulevard of Broken Dreams opgezet, toen de Parade, en die bestaat al zeventien jaar. En ik wilde ook wel eens wat meer, want in die zeven jaar naast Terts bleef hij altijd de baas.

We hebben het artistiek leider genoemd, omdat Terts directeur blijft van de stichting Mobile Arts, waaronder de Parade valt. Het is moeilijk voor hem om zijn kindje weg te geven. Voor mij is het een mooi geschenk om te krijgen, maar de laatste maanden heeft hij het daar best moeilijk mee. Hij is er...