Doof zijn in een wereld waarin alles om muziek draait… hoe houd je je dan staande? Dat trok Arthur Japin aan in Kolja Konradi, de dove jongen over wie de broers Tsjaikovski zich ontfermden. In zijn nieuwe roman geeft Japin de jongen een sleutelrol in het mysterie rondom de omstreden dood van de grote componist.

Contact leg je met mij, al sinds de wieg, het makkelijkst via de huid. Mij suste mijn moeder niet met woordjes, maar door te trommelen met haar vingers op mijn wang. Met een aai liet zij mij weten dat zij waakte, met een kriebel in mijn handpalm dat het tijd was om te drinken.

Het snelst vangt men mijn aandacht, en die van andere doven, door een hand te plaatsen op mijn arm,...

Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Verder lezen? Sluit je nu aan.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Vrij Nederland publiceert elke dag één artikel dat er echt toe doet.
Lees minder. Blijf vrij van geest.
Eén verhaal per dag dat je verrijkt en tot verder nadenken stemt
Van longread tot video, van podcast tot column
Over macht, cultuur en toekomst
Naar je toegestuurd via e-mail of WhatsApp