Broek vol beloften

Ga maar eens een goed zittende broek kopen ergens.

Tijdens mijn studie stond ik zes jaar lang een paar keer per week als verkoopster naast de spijkerbroekenwand van Esprit, een kledingzaak aan het Amsterdamse Spui. Daar lagen tientallen modellen voor evenzovele vrouwenfiguren. Smalle taille, dikke billen? Geen probleem; daar hadden we een model voor in vijf kleuren en washings. Geen taille, stevige dijen? Kom maar hier mevrouwtje, ik heb precies het juiste model voor u! Billen als platgeslagen dobbelstenen, benen als knoestige stokken? Probeert u eens deze jeans met lage achterzakken en een iets wijd uitlopend pijpje. Kijk eens, sluit hij niet prachtig aan?

Aan de letterenfaculteit om de hoek volgde ik colleges in vrouwenstudies, maar dit was voor mij de ware emancipatie. Voor iedere vrouw een broek!

Dat moest je de laatste vijf jaar eens proberen: een bij je figuur passende modieuze broek vinden. De broeken die de laatste jaren in de mode waren, gingen totaal...