Minister Cramer: 'Geen fouten meer'

De redactie

Minister Cramer van Milieu ‘wenst geen enkele fout meer te accepteren’ in het laatste Assessment Report over de gevolgen van de klimaatverandering van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Dat zei zij woensdagavond in het NOS Journaal, naar aanleiding van een artikel in Vrij Nederland van deze week. Hierin wordt gewezen naar een nieuwe fout in het klimaatrapport:

Het nieuws dat niet 55% van Nederland onder de zeespiegel ligt, maar ‘slechts’ 22%, was koren op de molen van Steve McIntyre, zo mogelijk de grootste klimaatscepticus van de wereld. Hij zette delen van het verhaal uit Vrij Nederland op zijn website en schreef: ‘Niet dat je twintig procent kunt negeren, als ze dat soms denken. Maar het percentage [van Nederland] dat onder de zeespiegel ligt is iets dat je er al tijdens de aardrijkskundelessen in de eerste klassen van de basisschool in moet krijgen.’

In de afgelopen weken kwamen verschillende fouten van het IPCC aan het licht. De pijnlijkste: ten...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie