Non-fictie

Wie mij thans aanschouwt, zal het niet kunnen geloven, maar als kind zag ik eruit als een engelachtig jongetje. Als gevolg daarvan mocht ik mij verheugen in de oprechte belangstelling van diverse heren. Ik ben betast door een agent, een organist, een waterstoker, een scharenslijper, twee klerken en een dominee. Ook toen ik al wat ouder was, en minder aanvallig, kwam er in de trein vaak iemand naast mij zitten die opeens steels zijn hand uitstak naar mijn gulp. Dat vond ik tamelijk vervelend, maar dat betasten toen ik nog jong was, heeft mij nooit erg gestoord. Volgens mij heb ik er minder schade door geleden dan door de calvinistische prediking.

Gerard van Westerloo heeft nu een mooi ingetogen boek gepubliceerd over de 32-jarige pater die Van Westerloos 14-jarige zusje betastte. Hij heeft de pater diverse keren gesproken en aardig wat van hem los gekregen, al ben ik ervan overtuigd dat de pater het achterste van zijn tong niet heeft laten zien, en de zus misschien...