Wat een lol en kansen biedt de Frankfurter Buchmesse. Behalve als je met gebroken hart over de beursvloer schuifelt. Een mislukte reportage van de Nedervlaamse Literatuurwereld, door Elfie Tromp.

Dit is een mislukte reportage. Voor Vrij Nederland zou ik verslag leggen van de Frankfurter Buchmesse. Tot de dag voor vertrek heb ik getwijfeld of ik zou gaan. De ene vriend zei dat het een goede afleiding zou zijn. De ander raadde me aan in bed te blijven liggen en een Netflix-abonnement te nemen. Ik heb namelijk liefdesverdriet. De soort waarbij ademen soms moeizaam gaat. Mijn borstkas lijkt regelmatig van vergruisd glas te zijn gemaakt. Drie weken geleden brak onverwachts mijn relatie. Een symbiotische liefde van zeven jaar met Jerry Hormone, ook een jonge schrijver. Toen niemand ons nog wilde publiceren, maakten we samen het blaadje Strak met korte verhalen. We gaven feestjes met bier en voordrachten. We werden al snel als duo gezien. Hij met zijn lange haar en strakke pak. Ik...