Literatuur

Met een gebroken hart dwalen over de Buchmesse

Elfie Tromp
Wat een lol en kansen biedt de Frankfurter Buchmesse. Behalve als je met gebroken hart over de beursvloer schuifelt. Een mislukte reportage van de Nedervlaamse Literatuurwereld, door Elfie Tromp.

Dit is een mislukte reportage. Voor Vrij Nederland zou ik verslag leggen van de Frankfurter Buchmesse. Tot de dag voor vertrek heb ik getwijfeld of ik zou gaan. De ene vriend zei dat het een goede afleiding zou zijn. De ander raadde me aan in bed te blijven liggen en een Netflix-abonnement te nemen. Ik heb namelijk liefdesverdriet. De soort waarbij ademen soms moeizaam gaat. Mijn borstkas lijkt regelmatig van vergruisd glas te zijn gemaakt. Drie weken geleden brak onverwachts mijn relatie. Een symbiotische liefde van zeven jaar met Jerry Hormone, ook een jonge schrijver. Toen niemand ons nog wilde publiceren, maakten we samen het blaadje Strak met korte verhalen. We gaven feestjes met bier en voordrachten. We werden al snel als duo gezien. Hij met zijn lange haar en strakke pak. Ik...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 6,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Je hebt deze maand drie artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Je hebt deze maand 3 artikelen gratis kunnen lezen. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials