Tijd van leven

Wat vindt u zonde van de tijd?

‘Ik ben wel eens teleurgesteld als er niet veel mensen naar een concert komen. Dan denk ik: ik heb zó hard gewerkt en ik weet dat veel mensen dit heel mooi zouden vinden. Hoe kan dat nou? Waarom weet iedereen wel wat er in De Wereld Draait Door is geweest, terwijl niemand tijd heeft om ’s avonds een uurtje naar een concert te komen? Ik vind het moeilijk te accepteren als mensen zeggen: ik had het te druk. Je kunt het nog zo druk hebben, maar je kunt, nee, je móét altijd ruimte maken voor waardevolle dingen. En dat betekent regelmatig je deur uitgaan en voorstellingen of films bezoeken die verrijkend zijn.’

Wat ervoer u als een nare tijd?

‘Ik wil meer dan ik kan en dan waar ik tijd voor heb. In het verleden was ik daar minder ervaren in en dat heeft voor een aantal zware periodes gezorgd. Dan initieerde ik projecten die extreem veel tijd bleken te kosten zodat ik daar heel lange dagen voor maakte. En dan niet één keer, maar maanden...