‘Ik heb mijn telefoon één keer vergeten. Dat was op 11 september 2001, ik stond in de Albert Heijn in de Westerstraat in Amsterdam. Een paar uur later had ik hem terug, met zeventig gemiste oproepen en voicemails: of ik naar New York kon gaan. Het is me daarna nooit meer overkomen.

Om de totale hype die Apple creëert moet ik glimlachen. Ik was bij de lancering van de iPad 2 in San Francisco. Je moest nummertjes trekken bij de Apple Store en het personeel stond in een erehaag voor je te klappen. Overdreven gedoe. Toch ben ik gezwicht. Ik heb een iPad, een iPhone en een MacBook. In het geval van de iPhone heb ik tegen beter weten in welbewust gekozen voor een apparaat waarvan ik van tevoren wist dat het een absurd slechte batterij en een extreem korte levensduur had. Het idee van een mobieltje was ooit dat-ie draadloos was, zo’n Apple-ding ligt de hele dag aan een snoer. Hij kan van alles, maar je kiest ook gewoon voor beauty. We doen net alsof het een hip, urban apparaat is, maar...