Beschouwing / Eigenzinnige remake van de musical Hair

Veertig jaar nadat de musical in première ging, is er een nieuwe versie van Hair. Op de uitreiking van de Musical Awards 2007 kreeg het (televisie)publiek in mei al een voorproefje. Dat voorproefje beloofde niet veel goeds. In drie minuten werden er drie hits uit de Amerikaanse hippiemusical doorheen gejast. Dewi, bekend uit Idols, kondigde met ‘Aquarius’ het nieuwe astrologische tijdperk aan waar Hair over repte, een tijdperk van liefde en gelijkwaardigheid. Intussen deelde een bataljon schaars­geklede zangers bloemen uit aan het galapubliek, haastig, want na één couplet kregen we het volgende nummer. Een gespierde jongeman (Oran Schrijver) kwam op het podium een ode brengen aan zijn goedgebouwde lichaam: ‘Ik heb mijn tong… ik heb mijn reet… ik heb lef!’ En voor we het wisten nam musicalster Jelka van Houten het alweer over met het meeklapbare eindlied ‘Let the sun shine in’, hier vertaald als ‘Laat de...