26-07-2003
Ab van Ieperen

Blasé is ze niet. Twee van de films waarin ze speelde werden geselecteerd voor Cannes. Ludivine Sagnier: ‘Toen ik dat hoorde, voelde ik me alsof een van de verhuistakel losgeraakte piano op mijn kop lazerde.’ Cannes zelf ervoer ze vooral als ‘zwoegen’. De jonge Française over het personage van de minivamp, naakt acteren en elfje spelen in ‘Peter Pan’: ‘Kijk, daar ben ik.’

‘Ik ben slecht in interviews, hoor,’ waarschuwt Ludivine Sagnier en gaat prompt blozen. Het zou niet moeten verbazen dat ik haar niet meteen herken van haar films, want in die films herken ik haar ook nooit van eerdere rollen. Ze heeft dus weinig gezichtsbekendheid, maar wel gestaag groeiende naamsbekendheid. Die is fiks gestimuleerd toen het Festival van Cannes recent twee films selecteerde met haar in de hoofdrol.Swimming Pool, waarin ze voor de derde maal is geregisseerd door François Ozon, en La petite Lili, waarvoor Tsjechovs De Meeuw is getransponeerd naar de filmwereld.

Op haar...