Van vrouwen kan men (m/v) niet al te veel hebben, dat is geen geheim. Gedrag dat bij mannen wordt gewaardeerd, wordt bij vrouwen genadeloos afgestraft. Ook op Netflix.

Hoewel ik meisjesbaas een nogal infantiele term vind om succesvolle vrouwen mee aan te duiden, waagde ik me een tijdje geleden toch aan de Netflix-serie Girlboss over het leven van Sophia Amoruso, oprichter van het inmiddels failliete modelabel Nasty Gal. En noem het zelfkastijding, maar ik besloot eigenlijk pas te gaan kijken nadat men massaal had geklaagd over hoe irritant de hoofdrolspeelster is. Onuitstaanbaarder dan alle vrouwen uit Girls bij elkaar, las ik. Een narcistische rotmillennial. Nu ben ik aardig selectief als het gaat om gezelschap waar ik langer dan een middag mee door wil brengen, maar fictieve personen kunnen me haast niet genoeg tergen.

Toen ik voor het eerst Mystiek lichaam van Frans Kellendonk las, werd ik daarom ook meteen verliefd op Magda Gijselhart, door haar vader liefkozend Prul...