Portret Doorbrekers (5)

‘Ik wist helemaal niet dat er een wedstrijd was. Ik plaatste mijn werk op Your Gallery, de virtuele kunstgalerie op de website van kunstverzamelaar Charles Saatchi. Weken later kreeg ik een mail dat ik uit tienduizend kunstenaars door een vakjury gekozen was als finalist. Eerst dacht ik dat het spam was. Maar het was geen spam, het was een sprookje. Uit dertig finalisten koos een stemmend publiek tien winnaars en ik werd er een van. Geweldig voor mijn zelfvertrouwen als kunstenaar. Nu weet ik: ik ben níet Miss Middelmaat!

Een week lang werd mijn werk in Londen gezien door mensen die ertoe doen in de kunstwereld. Van bescheiden ateliertentoonstellingen voor familie en vrienden naar een bijlage in The Guardian en een expositie in Londen. Daar duizel je van.

Vier jaar geleden ben ik serieus met schilderen begonnen. Na een studie illustratie aan de Groningse kunstacademie en een cursus webdesign, koos ik voor mijn passie. Mijn eerste serie, Tegenlicht, was...