Op bezoek in Hollywood waande ik me het oudst, lelijkst en dikst van iedereen. Terwijl ik keek naar de uitsluitend jonge, mooie en slanke mensen rondom mij bedacht ik dat ik na de vakantie nodig mijn conditie moest verbeteren. Toen achteraf tot me doordrong dat menigeen naar Hollywood trekt in de hoop door te breken in de filmindustrie, liet ik het plan om vrije tijd op te offeren aan rennen en draven meteen varen. Voor het beroep dat ik uitoefen, doet het uiterlijk er niet toe. Ik werk niet bij de televisie, maar bij een weekblad.

De verbazing is onderhand geluwd, maar toen omstreeks 1980 bij mij in de buurt het eerste fitnesscentrum van Amsterdam werd geopend, vond ik dat nogal overdreven. Door het raam bij Splash aan de Looiersgracht zag ik gespierde adonissen in de weer met gewichten en gecompliceerde gymtoestellen. Iedereen op dit adres leek op Arnold Schwarzenegger of zou daar na verloop van tijd op gaan lijken. Niks voor mij. Zo sportief ben ik niet. Nooit geweest trouwens....