Kleine knokploeg

Max van Weezel

‘De PVV is geen partij van haat en wraak,’ schrijft Tweede Kamerlid Martin Bosma in de Volkskrant.

Hij reageert op een bijdrage van de politicoloog Jos de Beus. Die betichtte Geert Wilders ervan dat hij ‘geen afstand durft te nemen van aanhangers die kritische journalisten met geweld bedreigen’.

Waanzinnig, zegt Bosma, die zijn partijleider eerder aan sappige oneliners als ‘Ella Vogelaar is knettergek’ hielp. De PVV-fractiesecretaris onthult dat De Beus geen ‘neutrale waarnemer’ is maar (in 1994) opsteller van het verkiezingsprogramma van de PvdA: ‘Hij is dus een van de veroorzakers van de problemen waar Nederland zo zijn buik vol van heeft. Hij en zijn PvdA-vriendjes hebben de verpaupering en islamisering zelf georganiseerd.’ Nu durft De Beus te beweren dat de PVV gewelddadige trekken vertoont. De conclusie kan niet uitblijven: ‘De hooggeleerde professor demoniseert.’

Geruststellend dat Bosma zijn lezers verzekert dat de partij van de vrijheidsmeeuw geen gevoelens van haat...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie