'Kijken in de Ziel' wint Nipkowschijf

De redactie
Coen Verbraak

De Zilveren Nipkowschijf 2010, de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma, is toegekend aan Kijken in de Ziel, de serie tv-gesprekken die journalist Coen Verbraak maakte met vooraanstaande Nederlandse psychiaters. De interviews verschenen ook in Vrij Nederland. Verbraak schrijft regelmatig reportages en profielen voor Vrij Nederland.

Volgens de jury valt Kijken in de Ziel op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen.

Op 25 mei a.s. begint bij de RVU een nieuwe serie: Kijken in de ziel – toptrainers, met onder anderen Guus Hiddink, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Foppe de Haan en Co Adriaanse. Een aantal van deze interviews verschijnen ook in Vrij Nederland, zoals deze week (VN 18) het gesprek van Verbraak met bondscoach Bert van Marwijk. Half mei komt bij Thomas Rap een boek uit met alle interviews.

Andere winnaars
Ad van Liempt, tot voor kort programmamaker bij de NPS, is bekroond met de Ere Nipkowschijf voor zijn gehele televisie-oeuvre. Lucky TV, de dagelijkse uitsmijter van De Wereld Draait Door, gemaakt door Sander van der Pavert, kreeg een eervolle vermelding. De Zilveren Reissmicrofoon, de jaarlijkse radioprijs, gaat naar NPS-programmamaker Hans Haffmans van het Radio 4-programma Viertakt Vroeg.

U kunt de dvdbox van Kijken in de Ziel kopen in de webshop van Vrij Nederland. Een interview van Coen Verbraak met de vooraanstaande psychotherapeut Louis Tas, vindt u hier.

Sluit je nu aan voor slechts €4,99 per maand

Sorry, je hebt op het moment geen toegang tot dit artikel.

Waarschijnlijk heb je een abonnement zonder digitale toegang. Wil je deze content graag lezen, sluit dan snel een abonnement af.

Heb je wél een abonnement met digitale toegang, neem dan contact op met onze klantenservice: 020 – 5518701.