'Kijken in de Ziel' wint Nipkowschijf

De redactie
Coen Verbraak

De Zilveren Nipkowschijf 2010, de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma, is toegekend aan Kijken in de Ziel, de serie tv-gesprekken die journalist Coen Verbraak maakte met vooraanstaande Nederlandse psychiaters. De interviews verschenen ook in Vrij Nederland. Verbraak schrijft regelmatig reportages en profielen voor Vrij Nederland.

Volgens de jury valt Kijken in de Ziel op door een superieure kwaliteit, waarbij de kijker op onthullende wijze toegang krijgt tot een beroepsgroep die zich gewoonlijk niet snel laat bevragen.

Op 25 mei a.s. begint bij de RVU een nieuwe serie: Kijken in de ziel – toptrainers, met onder anderen Guus Hiddink, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Foppe de Haan en Co Adriaanse. Een aantal van deze interviews verschijnen ook in Vrij Nederland, zoals deze week (VN 18) het gesprek van Verbraak met bondscoach Bert van Marwijk. Half mei komt bij Thomas Rap een boek uit met alle interviews.

Andere winnaars
Ad van Liempt, tot voor kort...

Vernieuwend, verdiepend, vooruitstrevend: dat is Vrij Nederland. Maar goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden.
Word abonnee vanaf € 4,99 Sluit je aan
X
Het zijn tijden voor Vrij Nederland
Het zijn tijden voor VN
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Goede journalistiek kost tijd en aandacht. Om de verhalen te kunnen maken die jij graag leest, vragen we je abonnee te worden. Sluit je nu aan.
Het platform voor progressief Nederland
Voor cultuurliefhebbers en kritische volgers van de actualiteit
Onafhankelijke journalistiek: van maandblad tot video, van podcast tot blog
Met diepgravende interviews, prikkelende columns en onthullende reportages
En: jaarlijks vier thema-specials

Advertentie

Advertentie