Design

Een paar jaar geleden kwam ik op een nieuw adres wonen. Binnen een paar weken ging de deurbel. Een goedverzorgde man vertelde me dat hij verderop in de straat woonde. Vervolgens had hij een verhaal waarvan ik me de details niet meer herinner, maar het kwam erop neer dat ik hem twintig euro gaf. Ik voelde daarna nattigheid, belde de politie en hoorde dat ik opgelicht was. Helaas. Ik vond het vooral erg dat ik mijn mede-

bewoners in de straat helemaal niet kende. Of je nu ergens pas woont of al veel langer, soms ken je je buren niet. Natuurlijk helpt het als je kinderen of een hond hebt. Of als je regelmatig je stoep veegt of je auto voor de deur wast. Maar wanneer dat allemaal op jou niet van toepassing is, dan moet je op zoek naar andere middelen om je buurt te leren kennen. Efficiënt lijkt mij een combinatie van bijvoorbeeld Google Earth en Hyves, het populaire vriendennetwerk op internet. Op die manier kun je dan vrijblijvend bij je huisadres een profiel van jezelf...