Interview / Susanne Bier over ‘Love Is All You Need’

Ze maakte een romantische komedie… ho, wacht: een romantische komedie?! Susanne Bier? Die van de loodzware familiedrama’s, van Brothers en In a Better World?

Jawel, het luchtige Love Is All You Need heeft niet dezelfde impact als de psychologische drama’s waarmee Bier haar naam vestigde, maar is een bijzondere film in het genre: romantische komedie voor volwassenen. Niet alleen door de leeftijd van de hoofdpersonen, maar ook doordat Bier het onderwerp kanker erin heeft verweven.

Vanwaar een romcom?

‘Nou ja, ik houd ook niet van romantische komedies met twee mensen van vijfentwintig die hartstikke knap zijn en een heleboel sexy vrienden hebben en sexy auto’s en fantastische banen en die alleen nog maar tegen elkaar op hoeven te lopen. Ik vind dat saai. Of ik ben er te oud voor. Maar ik houd wel van films met hoop. Die op een zachte, vriendelijke manier onderwerpen behandelen waar mensen mee zitten. Dat wilde ik...