De mensen dichter bij hun voedsel brengen, dat willen deze idealisten. ‘Op kleine schaal maak je de wereld toch een beetje beter.’

Geitenhouder Clara zu Castell-Rüdenhausen (28)
‘Ik verkaas alles zelf’

Clara zu Castell-Rüdenhausen (28) vond de liefde in geitenhouder Lars Keizerwaard (33). Nu bestieren ze samen Wolverlei, een ecologische geitenhouderij in Twente, op het landgoed van haar familie. ‘Lars voerde jarenlang actie bij clubs als Milieudefensie tegen de manier waarop wij met onze dieren en met ons voedsel omgaan. Hij wilde niet langer kritisch langs de kant staan. Toen ik hem leerde kennen, had hij het bedrijf net gekocht.’

Ze had niets met geiten, glimlacht ze. ‘Ik ben niet op een boerderij opgegroeid, eerder het tegenovergestelde, zou ik haast zeggen.’ Haar stadse leven gaf ze op en inmiddels is ze een geroutineerd geitenboerin. ‘Ik verkaas alles zelf,’ zegt ze met uitzicht op een moestuin vol peulen, druiven en kapucijners.

Van de melk van hun honderd witte...