Jessica Meijer was lang op zoek naar de betekenis die haar vader Ischa Meijer in haar leven heeft gehad.

Ik hou van mijVPRO
In Ik hou van mij – Ischa Meijer 1943-1995 van regisseur Kees de Groot van Embden uit 2005 komt Thea Cohen aan het woord over haar relatie met Ischa Meijer en over zijn vaderschap. ‘Ischa speelde met haar, ik zag die verrukking en ik zag dat het goed was. Dat ze van elkaar hielden. Samen gingen we naar de burgerlijke stand, voor de erkenning van Jessica. We dronken champagne, we gingen uit eten en volgens mij was hij ‘s avonds alweer bij een ander.’

Zaal over de vloerYouTube
Rik Zaal interviewde Ischa Meijer in gezelschap van Connie Palmen op maandag 25 oktober 1993, anderhalf jaar voor zijn dood, in het huis waar nu zijn dochter Jessica woont. ‘Ik ben hier in 1987 komen wonen. Hiervoor verliet ik huizen na anderhalf jaar. Of ik woonde in bij vriendinnen. Ik was overspannen geweest, fysiek op. Ik liep het huis uit waar ik toen verbleef met het...