Tijd van leven

Waarmee verdoet u uw tijd?

‘Ik zie de tijd voorbijvliegen, tijd om te verdoen blijft er niet over. Ik plan drie jaar vooruit, kreeg onlangs al een aanvraag voor een concert in Amerika in 2013! Ik speel, repeteer, organiseer concerten, ben voortdurend koffers aan het pakken. Ik heb eindeloze lijsten met dingen die ik moet doen, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de klusjes die buiten de muziek wachten. Thuis hangen geen lampen maar peertjes. In de gang staat al twee jaar een onuitgepakte verhuisdoos. Soms doe ik voor een concert een powernap, maar dat is zeker geen tijdverspilling.’

Waarvoor hebt u te weinig tijd?

‘Ik vind mijn leven opwindend, maar erg druk. Dit ritme kun je niet lang volhouden. Naarmate ik ouder word, besef ik dat ik meer tijd vrij moet maken om mijn hoofd op iets anders dan alleen muziek te richten. Ik wil me meer gaan verdiepen, in literatuur en geschiedenis. En ik droom ervan een paar weken niet te spelen maar met vrienden in de natuur...