‘It’s so charming, hoe die mensen praten,’ zegt ze, en ik stop acuut een matzebal in mijn mond.

Het is niet echt een partijtje, meer een informele samenkomst van oude bekenden die elkaar soms in Londen of San Francisco, dan weer in Kaapstad ontmoeten. Ik geloof dat je ze letterlijk ‘jetset’ kan noemen. Oude vriend D., de Engelse bankier die ik hier twee jaar geleden ontmoette, heeft in Kaapstad een huis gekocht, zijn derde, geloof ik. Er is jaren aan gewerkt, een aanstormende architect heeft al zijn strenge, industriële ideeën mogen botvieren. Natuurlijk wordt het cement van de plafonds niet geverfd en zijn de vele trappen in zijn huis van staal. Klinkt als een garage waar voortdurend wordt gehamerd.

D. was er in Londen nog van overtuigd dat hij er zo in kon trekken, maar nu we door zijn droom lopen, die wel erg casco is, begrijpt hij dat hij toch gewoon een guesthouse moet boeken.

Goed, dan gaan we naar vriend B., geboren en getogen in Kaapstad, waar hij op het mooiste...