De profeet is een aangrijpend boek over twee volwassen broers die nog steeds gebukt gaan onder de moord op hun zusje, toen zij nog tieners waren. Wat was voor u het belangrijkste element in het verhaal?

‘Voor mij gaat De profeet over verlies. In de meeste misdaadverhalen draait het om het pakken van de slechterik, dan is de wereld weer in balans. Maar zo gaat het in werkelijkheid nooit. Voordat ik van mijn boeken kon leven, heb ik gewerkt als misdaadjournalist en als privédetective, en daarbij heb ik veel te maken gehad met slachtoffers van geweldmisdrijven. In dit boek wilde ik op een geloofwaardige manier de nasleep laten zien: hoe mensen proberen door te leven nadat hun zoiets is overkomen. Detectives moeten voorzien in “thrills and chills”, mijn boeken doen dat ook, mag ik hopen. Maar een speurdersheld schudt een moord nooit zomaar van zich af.’

De twee broers zijn bijna tegengesteld in de manier waarop ze omgaan met het verlies van hun zusje.

‘Adam en Kent zoeken...