Mijn Vrij Nederland

Hoe vrij is Nederland?

‘Nederland is een vrij land. Als je je aan de regels houdt, kun je er prettig leven. Ik maak me wel druk over de luiheid van mensen. Van luiheid ga je klagen en van klagen komt niets, behalve woede. Door woede komen er meer regels en daardoor wordt Nederland steeds kleiner. Ik denk dat samenwerken en een positieve blik goed zijn voor het land. We moeten ons realiseren dat veel mensen het hier fijn hebben. Ik heb een huis, vrienden en een baan, ik voel me rijk.’

Hoe ziet uw vrij Nederland eruit?

‘Bij de supermarkt waar ik wekelijks kom, loopt altijd een man in de hal. Hij draagt een hoed, er loopt een hond aan een touw naast hem en hij heeft een koptelefoon op. Hij helpt het personeel door de blauwe mandjes op te stapelen en troep in de prullenbak te gooien. Terwijl hij dat doet, praat hij mee met zijn koptelefoon. Iedereen gedoogt hem. Hij leeft en eet daar. Ik vraag me altijd af wat het personeel van hem denkt. Het enige verschil met hen...