Bij de televisieserie Bosch die momenteel naar uw Harry Bosch-boeken wordt gemaakt, bent u nauw betrokken. Was dat op uitnodiging van de makers?

‘Vanaf het allereerste begin ben ik erbij geweest: ik heb meegeschreven, ben bij de opnames en zelfs in de montage kijk ik mee. Dat was op nadrukkelijk verzoek van de makers. En daar ben ik in de twintig jaar dat ik over Bosch schrijf, altijd naar op zoek geweest. Het heeft geweldig goed uitgepakt. Na de pilot hebben we negen afleveringen gemaakt, we zijn nu bezig met de laatste opnames.’

Wat betekent die betrokkenheid voor uw schrijverschap?

‘Ik zat altijd in m’n eentje achter een bureau, en het is bijzonder om ineens met zo veel bevlogen professionals samen te werken. We hebben trouwens een Nederlander in ons team: uitvoerend producent Jan Pieter Brugge. Het is alleen wel moeilijk om nog tijd te vinden om te schrijven, want het maken van een tv-serie slokt je volledig op.’

Naast de Bosch-detectives schrijft u ook...