Interview Jeroen Pauw

‘Ik heb nooit over een carrière gedroomd. Ik droomde vroeger vooral over boten. Echte andere ambities heb ik heel lang niet gehad. Ik deed de dingen vooral omdat ik ze léúk vond. Het is voor mij nooit een streven geweest om NOVA-presentator te worden. Zo dácht ik gewoon niet.’

Maar sinds een halfjaar voelt Jeroen Pauw (46) wel degelijk ambitie gloeien. Met Paul Witteman maakt hij iedere werkdag een talkshow, die goed bekeken wordt. ‘Zo’n dagelijks programma is voor een tv-maker in Nederland denk ik wel het hoogst haalbare. Dat kun je onmogelijk maken zonder grote ambitie.’

Hij zit ineengedoken boven de cafétafel, meer hangend dan zittend eigenlijk; schouders naar voren, de benen niet onder, maar lángs de tafel gestoken.

Zo zit ie in de uitzending ook vaak. Ook daar is de tafel eigenlijk te klein voor hem. Maar als hij zich tijdens Pauw & Witteman onderuit laat zakken, heeft dat ook een functie. Lichaamstaal is belangrijk. ‘Ik ga af en toe...