Waarom heeft u een thriller geschreven die losstaat van uw geweldige serie over detective McRae?

‘Ik heb Logan vernoemd naar mijn neef, enik heb intussen nog een neefje gekregen: Ash.Dus ik moest voor hem ook een held verzinnen. Detective Ash Henderson is wel een heel donkere held, maar goed, mijn neefje is nog maar anderhalf, dus het duurt nog even voor hij dat in de gaten heeft. Ik liep al lang rond met het idee voor Dertien (Birthdays for the dead) en daar kon Logan McRae geen hoofdrol in spelen, want hij heeft geen dochters die oud genoeg zijn voor een moordenaar van dertienjarige meisjes. Voor wat ik detective Ash Henderson nu allemaal aandoe, had ik dus iemand anders nodig. Het zou een eenmalig uitstapje zijn, maar nu weet ik dat niet meer zo zeker. Intussen komt volgend jaar ook een nieuw boek over Logan uit, hoor.’

De serie over Logan McRae speelt zich af in Aberdeen, waar u ook woont. Ligt het dorpje Oldcastle, waar uw nieuwe thriller zich afspeelt,in de buurt van...