Dvd-box als nieuwe roman

Ik ben Sarah Lund. En ik kauw de hele dag kauwgom. Met ernstig malende kaken, de mond gesloten zodat ik niet smak, en de blik op oneindig. Ik ben Sarah Lund en ik ben een held.

Een tip voor rokers die in het nieuwe jaar willen stoppen: koop de dvd-box van The Killing, en bekijk in de kerstvakantie alle twintig afleveringen van het eerste seizoen. De hoofdpersoon van deze Deense serie, de stoere politie-inspecteur Sarah Lund, vecht tegen de aandrang een sigaret op te steken zoals zij de misdaad bestrijdt. Het roken is geen thema in de serie, meer een bijkomstigheid. Kijkers van de serie worden meegenomen in de ontrafeling van een moordzaak die zo vaardig over de afleveringen is uitgesmeerd dat je telkens op een ander spoor wordt gezet. In de tussentijd leer je een grote hoeveelheid betrokkenen kennen: politiemensen, familieleden van het slachtoffer en politici die in morsige zaakjes betrokken zijn, allemaal geloofwaardig geportretteerd door uitstekende...