Mijn voornemen voor 2012: stoppen met Marktplaats. Het zal niet makkelijk zijn. De klad is erin gekomen, de postbode heeft het ook gemerkt. Mijn verslaving kan zijn goedkeuring niet meer wegdragen. Vroeger overhandigde hij trots mooie pakjes, maar nu ontwijkt hij mijn blik. Het zijn vodden geworden. Gewikkeld in een vuilniszak, met grote stukken plakband. De muffe geur verraadt al: de inhoud is allesbehalve z.g.a.n.

In het afgelopen jaar heb ik voor leer betaald dat plastic bleek, voor een print die als een origineel werd versleten, een afgedragen kinderjas gekregen terwijl me een gloednieuwe damesmantel was beloofd. Vier keer heb ik niets ontvangen.

Marktplaats haalt de schouders op.

Kopersbescherming krijg je alleen als je krankzinnige transactiekosten betaalt aan een stel woekeraars in Luxemburg.

Ik bestudeer haar naam, als het tenminste werkelijk haar naam is: Von Detten, alias Opper. Ze woont in Blaricum of in Utrecht. Of in Luxemburg. Het pakje wijst ook niets uit....