Joe Hill

Joe Hill schreef jarenlang (onuitgegeven) boeken onder pseudoniem voor hij in 2007 ontmaskerd werd als de zoon van Stephen King. In dat jaar kwam zijn eerste succesvolle thriller uit: Heart Shaped Box (Zwart hart), gevolgd door Hoorns, dat afgelopen jaar als film uitkwam, en

NOS4A2.

U laat mysterieuze dingen gebeuren in uw boeken. Heeft u net als uw vader een voorkeur voor het onverklaarbare dat de werkelijkheid ontstijgt?

‘Ik heb me lang verzet tegen mijn voorkeur voor horror. Pas bij mijn eerste verhalenbundel gaf ik daar

aan toe. Dat blijkt toch het genre dat bij mij past. Maar voor mij gaat horror over het naar buiten brengen van een innerlijk landschap, vanuit het idee dat iederéén in twee werelden leeft: in de fysieke werkelijkheid en in de wereld van zijn gedachten. Mijn personages beschikken over een “vehikel” waarmee zij elementen uit die onstoffelijke wereld in de buitenwereld kunnen brengen. Voor Jude uit Zwart hart is dat het kostuum van een...