Logboek / Pechtolds campagne

‘Van 21 mei tot 9 juni ben ik onafgebroken op verkiezingscampagne geweest,’ zegt Alexander Pechtold. ‘Het was een van de meest intensieve perioden van mijn politieke leven. Alleen: ik ben te weinig op straat geweest, veel minder dan bij de Gemeenteraadsverkiezingen. Ik vind het ontzettend leuk om te flyeren en op de markt gesprekken aan te gaan. Maar je komt er nauwelijks aan toe. Drieënhalve week lang zijn we van studio naar studio getrokken.’

Daan Bonenkamp, voorlichter van de D66-fractie in de Tweede Kamer en tijdens de verkiezingscampagne vaste begeleider van Pechtold: ‘Van een lijsttrekker wordt een gigantisch aantal mediaoptredens verwacht. Je moest eens weten waar wij nog allemaal nee tegen hebben gezegd…’

Pechtold: ‘Er zaten dagen bij dat ik ’s ochtends vroeg bij het Radio 1 Journaal moest zijn, een kwartier later live bij BNR. Daarna volgden dan een interview met Kruispunt, een fotoshoot voor het blad Margriet, een optreden bij Radio 5, een...