Design

Hoe komt het toch dat vooral op latere leeftijd het golfspel steeds meer in beeld komt? En dat iedereen die op latere leeftijd begint, toch nog de ambitie koestert om handicap 2 (handicap < 1 is profniveau, handicap > 36 beginnersniveau) te gaan spelen? Zoiets is mij dus overkomen. Mijn antwoord op de eerste vraag zou zijn dat het komt omdat golfbanen zulke mooie oases vormen in onze versteende omgeving. En omdat de behoefte aan zorgvuldig bijgehouden natuur blijkbaar toeneemt. Voor wat betreft de ambitie: het lijkt zo’n eenvoudig spelletje én in het profcircuit draaien nog een paar deelnemers mee met grijswitte haren. Ik ben sinds drie jaar volstrekt ad hoc aan het golfen en moet nu concluderen dat het een heel aardig spelletje is, maar een serieuze handicap is niet voor mij weggelegd. Natuurlijk ben ik op zoek gegaan naar een reden voor mijn falende ambitie en die heb ik gevonden – in mijn linkshandigheid. Golf speel je rechts- of linkshandig zoals de meeste sporten. Ik ben in alles linkshandig,...