‘Een cadeau was dat we het toneelstuk Poskantoor mochten hernemen, met regisseur Ton Kas en gespeeld door Raymond Thiry, Rutger Kroon, Eva Duijvestein en mijzelf. Het is mijn favoriete manier van toneelspelen: kleine zaal, goede tekst, ruimte om te improviseren, elke avond anders. In januari 2012 spelen we kriskras door het land. Maar er waren dit jaar veel hoogtepunten. In februari kreeg ik als Shooting Star (prijs voor aanstormend Europees toneeltalent, KD) op de Berlinale mijn award uit handen van Ralph Fiennes. Na vier jaar voorbereiding konden we eindelijk De bende van Oss opnemen, met mijn favoriete Brabanders Frank Lammers, Marcel Musters en Matthias Schoenaerts – ook al is dat een Belg. Het werd de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. De opnames van Bloedverwanten 2 zijn begonnen. Ik mocht in een Duitse film spelen. Maar het echte hoogtepunt van 2011 beleef ik momenteel, met de opnames van Het meisje en de dood. Om zes jaar na Duska weer op de set te staan met...