Onthouden

‘Meer dan een jaar hebben Jan Hautekiet en ik moeten wachten op toestemming van Lou Reed om onze vertaling van “Caroline Says” te gebruiken voor de nieuwe cd. Deze zomer kwam ineens het verlossende woord.

Het was het jaar dat alles lukte: de cd had succes, ik vond een mooi huis in Amsterdam, ik maakte prachtige interviews voor Het Gesprek en ik maakte ook nog eens een indrukwekkende tour door de Balkan met Singhet ende weset vro, een toneelstuk over de giftige cocktail van nationalisme en religie, daar heel actueel.

We gaan een wijzere tijd tegemoet, het bikkelharde cynisme verdwijnt langzaam.’

Vergeten

‘Soms heb je zo’n jaar waarin er niets misgaat, dat iets zo perfect lijkt dat het bijna eng wordt.

Ik vind zelfs de kredietcrisis een zegen! Volgens mij zorgt de crisis ervoor dat het meer gaat om wat er echt toe doet en minder om materiële zaken.

In 2008 hebben we een vuist gemaakt tegen onverschilligheid, ik hoop dat we die opgaande lijn...