Onthouden

‘Ik heb nog nooit zo hard gewerkt, het was afgelopen jaar voortdurend alle hens aan dek, tijd voor mijn privéleven was er niet meer. Natuurlijk had ik zo’n financiële crisis liever niet gehad, maar het geeft beroepsmatig veel voldoening. Je werkt met een team aan een probleem waar iedereen last van heeft. Ik ben blij dat gebleken is dat regels voor staatssteun bij kapitaalinjecties absoluut noodzakelijk zijn. Zelf was ik daar al eerder van overtuigd, maar de buitenwereld dacht: moet dat nou. Het was een lastig jaar, maar later zullen we zeggen: 2008, daar waren we bij. De katharsis was nodig om er beter toegerust uit tevoorschijn te komen.’

Vergeten

‘We hebben heel veel moeilijke momenten gehad. Samen met mijn team heb ik bijna een jaar lang onderzoek gedaan naar de overname van mijnbouwbedrijf Rio Tinto door concurrent BHP Billiton en dat is niet doorgegaan. De overnemende partij trok zich terug. Het zou de grootste merger ooit zijn geweest, maar met de dalingen van de...