Onthouden

‘Ik ben blij met het vertrek van minister Vogelaar, maar dat zij überhaupt die functie heeft mogen bekleden, is een dieptepunt. Ze bagatelliseerde integratieproblemen en Marokkaanse straatruzies. Het allerergst vond ik haar uitspraak over moskeeën, dat ze deel uit moeten maken van onze cultuur. Ik ben benieuwd hoe haar opvolger het gaat doen, maar erger dan zij kan nauwelijks.

Met mijn partij gaat het goed, de peilingen zijn hoopgevend. Veel mensen dachten dat de PVV een tweede LPF zou worden, maar daar is geen sprake van, bij ons zijn er geen ruzies en ik werk met een betrouwbare club mensen.’

Vergeten

‘Vooral de laatste maanden zijn de bedreigingen aan mijn adres serieuzer dan ooit. Dat is op zijn zachtst gezegd onprettig en vooral voor de mensen om me heen verschrikkelijk. Inmiddels word ik vier jaar non-stop beveiligd, dat heeft me niet tegengehouden te doen waar ik voor ben ingehuurd. Integendeel, het heeft me juist gestimuleerd. Als ik zou stoppen of mijn toon zou...