‘Dat ik dit jaar De Gouden Strop won, was een prachtige opsteker; vooral omdat ik toch nog steeds een relatief onbekende thrillerauteur ben. Ik schrijf altijd over werkelijk gebeurde zaken die mij raken. In De handen van Kalman Teller is dat een medische misser waardoor een vrouw invalide wordt, en het jarenlange juridische gesjoemel erna. Mijn boeken schrijf ik naast mijn gewone werk als ontwikkelingseconoom, dus vooral ’s avonds en in het weekend. Het is een hobby, al is goed schrijven wel een serieuze aangelegenheid. We leven nu in een maatschappij die in staat is jongeren als Mauro uit te zetten, maar de veroorzakers van de financiële en economische crisis ongemoeid laat. Dat vind ik schandalig. Ik ben een aanhanger van het kapitalisme, maar de afgelopen tijd heeft het zijn sociale gezicht verloren. De vrije markt betekent voor mij dat bedrijven verantwoording nemen en in de maatschappij geworteld zijn. Ik ken de financiële wereld van binnenuit, heb vierenhalf jaar bij een...