Onthouden

Het afgelopen jaar heb ik tussen de bedrijven door gewerkt aan mijn boek, Geluk! Voorbij de hyperconsumptie, haast en hufterigheid. Een politicus rent voortdurend van incident naar incident, ik ben dus zelf ook de doelgroep van mijn boek. Tijdens het schrijven kwam ik tot rust, het gaf me de gelegenheid om stil te staan bij vanzelfsprekendheden. Dat maakt schrijven tot een heerlijke exercitie. Dat Barack Obama verkozen is tot president was voor mij een euforisch moment. Zijn overwinning betekent een grote mentale verandering. Niet alleen wordt een zwarte man president maar hij doet dat bovendien met een agenda van hoop en verandering.’

Vergeten

‘Het was een gewoon jaar, maar wel met een aantal ergernissen. Het ?meeste heb ik me gestoord aan de commotie rond Fitna, aan de idiote hype die vooral de media ervan heeft gemaakt. Het blijkt de keizer zonder kleren te zijn, de film was leeg en ?dat geldt ook voor alle aandacht die eraan is besteed.

Wat er met Wijnand...