‘Voor mij vielen hoogte- en dieptepunt dit jaar samen. Vanaf maart 2012 ben ik tv-baas bij BNN, maar dat betekent ook dat ik wegga bij De Wereld Draait Door. Op een vrijdag in oktober heb ik het bij een kop koffie aan Matthijs (van Nieuwkerk, red.) verteld. Ik zag er enorm tegen op. Vergis je niet, het is toch een soort huwelijk. Vier jaar geleden vroeg hij mij eindredacteur te worden. We maken DWDD vanuit dezelfde interesse en hoge energie, een soort drift die we allebei hebben. Wat onmogelijke televisie lijkt, proberen we toch. Een opera van één minuut, Joost Zwagerman die primetime kunstcollege geeft. Het enige criterium is: boeit het? Met het verschil tussen hoog en laag, links of rechts, zijn we niet bezig. Daar krijg je irritante programma’s van.

Ik ben er het meest trots op dat ik dit jaar besloot te “springen”, dat ik niet verslaafd ben aan het succes van DWDD. BNN is een heftige opdracht. Daar word ik de baas van alle programma’s, in plaats van maar eentje. En ik moet...