Groen bakkie

Ik ben die Nespresso zo langzamerhand zat. Ik wil weer echte espresso én een mooi, nieuw espressoapparaat. Met de koffie van Nespresso is weinig mis en groter gebruiksgemak is haast ondenkbaar. Maar de capsules zijn duur en je betaalt mee aan al die opsmuk als goud gekleurde verpakkingen, overdadig ingerichte winkels en het nieuwe vakantiehuis van die slijmbal George Clooney. En dan is er natuurlijk de milieubelasting: die cupjes worden gemaakt van aluminium, een schaars metaal dat eindeloos hergebruikt kan worden maar dat wij na het zetten van een paar slokjes koffie voor eeuwig naar de afvalhoop verbannen. Ik vertelde mijn geliefde dat dit argument doorslaggevend is.

Maar sinds kort recyclet Nespresso de cupjes. Je geeft ze gewoon mee aan de postbode als hij nieuwe brengt. Goed nieuws voor het milieu, slecht nieuws voor mij. Hoe kom ik nu ooit nog van dat apparaat af?