18-03-2008

Bewegen in Kaïro gaat niet helemaal uit vrije wil, eerst is er Inshallah, als Allah het wil maar er zijn ook andere factoren die je plan in de war schoppen. Zo verdween mijn chauffeur die de hele dag bij mij zou blijven toen ik bij een printshop naar binnen liep. Hij was geïrriteerd omdat we kort daarvoor waren aangereden door een glimmende Landrover. De zilveren grill had zich in mijn deur gedrukt.

Schrik, maar mijn deur, wonder boven wonder, kon nog open en alle wielen stonden nog recht. Achter het stuur in de terreinwagen zat een vrouw die net boven het dashboard uitkwam, ze huilde maar bleef zitten en hield de deuren op slot. Mijn chauffeur inspecteerde de schade, schreeuwde wat naar de vrouw achter het glas. Hief zijn armen een paar keer omhoog en stapte vloekend weer in en gaf flink gas.

Ik had voordat ik instapte al veertig minuten op hem gewacht. We hadden daarna een uur in de file gestaan op de brug, en nu kwam ik uit mijn de printshop lopen en was hij...