Tijd van leven

Kost het veel tijd om een nieuw nummer in te studeren?

‘In deze show vlieg ik en daar ben ik jaren mee bezig geweest. Er zijn een paar natuurwetten die er voor zorgen dat iets echt niet kan. Je kunt niet vliegen, je kunt niet verdwijnen, je kunt geen ­ledematen afzagen en weer vrolijk terugzetten, dus daar blijf ik in mijn shows op voortborduren. Ik ben benieuwd of dit vak over twintig jaar nog bestaansrecht zal hebben, misschien kun je dan via je mobieltje wel overal dwars doorheen kijken. Er wordt nu al zo veel verklapt op internet, maar ik hoop ook waardering te krijgen voor de uitvoering. Bovendien, veel mensen willen het geheim helemaal niet weten.’

Wat was uw mooiste tijd?

‘Mijn tijd in Las Vegas. Ik weet nog goed dat ik daar in de auto zat en ik mijn broer belde: “Wout, mijn hoofd staat hier op een taxi!” Op hetzelfde moment keek ik naar links en kwam er zo’n giga­dubbeldekker langs waar die hele Hans Klok-poster op was geplakt. Fantastisch!...