Ik lees met veel plezier de antwoorden op vragen in Vrij Nederland. Aan één ding erger ik me telkens: u heeft een verkeerde bril op. Die rechthoekige glazen en dan die zijkanten. Het kan echt niet. Zodra ik een foto zie waarop u een bril met ronde glazen draagt, ga ik al uw boeken lezen.
– R. Spieksma

U schijnt te denken dat ik net als de meeste ondernemers een straathoer ben die blij is met iedere klant. Ik werk in een luxebordeel. Wij weigeren bepaalde klanten.

Dit is wellicht een rare vraag. Ik ben succesvol in mijn werk, meer dan, zelfs. Maar er sluimert een leegte in mijn denken en na lang peinzen ben ik erachter wat het is: ik heb geen mensbeeld. Weet u een mensbeeld voor mij?
– Mark R.

Waarom zit u zo om een mensbeeld te springen? U doet alsof een mensbeeld een eerste levensbehoefte is.

Onlangs las ik een roman van Bellow waarin de hoofdpersoon veel nadenkt over verveling en die verveling vaak ook in verband brengt met Baudelaire en andere schrijvers. Overigens noemt...