Waarom raakt een vlieg die je in de lucht slaat alleen uit koers, terwijl een mens, geraakt door iets dat in verhouding zo veel groter en sterker is, waarschijnlijk dodelijk gewond zou zijn?
– I.J. Dankers, Leiden

Mensen vliegen zelden door de lucht, althans niet door huiskamers. De enige mens die op die manier door de lucht vliegt, en van wie ik weet heb, is Karlsson, uit de romantrilogie van Astrid Lindgren. Op een gegeven moment wordt Karlsson met een mattenklopper achterna gezeten door de Huismus, de bijnaam voor de hulp in de huishouding. Zij weet hem volgens mij net niet te raken, maar zelfs als hij zou zijn geraakt, zou hij vermoedelijk niet dodelijk gewond zijn geweest.
Uw observatie klopt dus niet.
Mag ik u aanraden een boksbal te kopen?

Beste Tini,
Ik heb er verder over nagedacht, maar ik blijf het niet plausibel vinden dat wanneer moraal en bijbelcitaten de les in sijpelen men er niets over mag zeggen. Men kan dit op gepaste wijze doen en ik heb voor eventuele...