Na het zien van de film Tirza, op een maandagavond, zijn wij nu twee dagen aan het drinken, roken en verplichtingen niet aan het nakomen. Zo hebben wij ons beiden al twee dagen ziek gemeld van ons werk. Het schuldgevoel stijgt met het uur. Zodat we iedere dag eerder beginnen met drinken. Kan dit gedrag te maken hebben met het verhaal van uw hand? Ik durf uw boeken niet meer te lezen.
S. en E.

U wilt toch niet beweren dat u anders niet rookt en drinkt?

De moordenaar van John Lennon beweerde inspiratie te hebben gevonden in het werk van Salinger. Het is de vraag in hoeverre ik verantwoordelijk ben voor de film, maar zelfs als ik de verantwoordelijkheid daarvoor op me neem – ik heb niets tegen de film – dan nog stel ik mij op het standpunt dat u zich niet moet verschuilen achter films of boeken wanneer u zich schuldig voelt over uw overgave aan het genot.

Als het gaat om bandeloos drinken en roken raad ik u trouwens de prachtige film Le mari de la coiffeuse van Patrice Leconte...