Ik woon in een studentenhuis en met een van mijn vrouwelijke huisgenotes heb ik een bijzondere klik. We vinden het fijn om dicht bij elkaar te zijn. Als we zo intiem zijn, vooral in geestelijke zin, heb ik het idee dat we elkaar leuk vinden, maar dat we niet durven omdat we huisgenoten zijn. Dit kan namelijk voor nogal wat complicaties zorgen. Mensendokter, wat denkt u? Kan ik zomaar mijn huisgenoot versieren of zet ik daarmee te veel op het spel? Ook met het oog op een eventuele mislukking?
– (Graag anoniem)

U vreest dat uw huisgenote wel wil maar niet durft? Ongetwijfeld zal een van uw docenten u erop gewezen hebben dat het leven vol gevaren zit. Sommige gevaren laten zich niet vermijden.

Ik adviseer u een geheime relatie met uw huisgenote op te zetten. Niet alleen is een dergelijke exercitie een uitstekende oefening voor de toekomst, maar ook zou de geheimhoudingsplicht uw relatie kunnen veraangenamen.

Straks zit u met uw geliefde verstopt in een jeugdherberg en fluistert u...