Ik ben 30+ en een fanatieke gamer. Het laatste halfjaar heb ik hoofd­za­ke­lijk gegamed en Killzone gespeeld op internet. Als ik buiten kom of met de tram ga, kan ik alleen maar denken aan hoe ik een goede kill kan maken. Dit kan mij soms verontrus­ten. Maar ik wil niet min­der gaan spelen, ik ben er zó goed in! Wat kan ik doen?
Lucas C., Amsterdam

Zou er een verschil bestaan tussen een schrijver die in de tram nadenkt over het volgende hoofdstuk van zijn roman en een gamer die nadenkt over zijn volgende kill? Vergeet niet dat de meeste schrijvers geen droog brood verdienen met hun kunst.

De communis opinio leert ons dat het kluizenaarschap slecht is voor de mens, maar volgens mij is het kluizenaarschap voor sommige mensen een zegen. Zolang u geen last hebt van uw fanatisme zou ik me geen zorgen maken. Uw leven speelt zich af in Killzone en van alle denkbare levens is dat misschien niet eens het slechtste. Of bent u bevreesd dat uw geld opraakt? Waarom dan geen...