Ik zie vaak dat een mooie vrouw ook een knappe man heeft. Ook zie ik vaak dat een lelijke vrouw een lelijke man heeft. Ik ben nu benieuwd of die lelijke vrouw haar lelijke man net zo mooi vindt, als dat die mooie vrouw haar knappe man mooi vindt.
– Joost ten Berge

Schoonheid went. Voor lelijkheid geldt hetzelfde. U kijkt met een hongerige blik naar de ander, omdat u die ander niet goed kent. Maar het stel dat dagelijks naast elkaar wakker wordt, denkt vermoedelijk niet meer in de categorieën mooi en lelijk.

En hoe vaak zeggen vrouwen niet: ‘Ik val niet op mooie mannen.’

Hoe vaak zeggen mannen niet, vooral nare mannen: ‘Eigenlijk val ik op mooie vrouwen.’

Verder moet u niet vergeten dat mensen uit componenten bestaan die soms afzonderlijk erg mooi zijn. Een mooi lichaam met een lelijk hoofd, of omgekeerd.

Ik zei deze week tegen mijn vriendin: ‘Wat heb jij een gigantisch voorhoofd.’

Ik bedoelde het als compliment. Maar zij werd boos.

Een jonge vrouw vertelde mij gisteren dat...