Ik, vrouw van bijna 40, word er gek van dat mensen mij vooral zien als die single vrouw zonder kinderen. Laatst zei mijn neef: ‘Anders laat je toch je eicellen invriezen?’ Ik wilde altijd kinderen, maar liever niet zonder man erbij. Dat invriesverhaal vind ik eng, hoewel het de druk eraf zou halen. Wat nu? Marijke H.

Onlangs schreef Malou van Hintum een stukje in de Volkskrant tegen het laten invriezen van eicellen onder de kop ‘Oude moeders zijn egoïsten’. Alsof jonge moeders geen egoïsten zijn. Alsof de kinderwens an sich niet puur egoïsme is. Ik zou naar het AMC gaan en uw eicellen laten invriezen als dat de druk van de ketel haalt. Is het financieel onhaalbaar voor u een alleenstaande moeder te worden? Waarom niet nu een kind maken? En over een jaar of vijf versiert u op het schoolplein een leuke vader. Begrijp ik uit uw schrijven dat u geïnteresseerd bent in mijn genetische materiaal?

Ik heb lang geaarzeld om te schrijven naar deze rubriek, omdat ik hem lang niet...